Institutionaalinen kiinnostus Bitcoiniin on saattanut johtaa uusiin huippuihin, mutta kaivostyöläiset ovat aina nousseet Bitcoin Trader hintakokousten pääkannattajiksi. Näin oli vuonna 2017, ja vuonna 2020 kaivostyöläisten osallistumisesta hintaralliin on ollut muutama merkki.

Bitcoin-kaivostyöläisten ulosvirtaus on pudonnut yli 68% marraskuusta 2020 lähtien, ja useammat kaivostyöläiset päättävät pitää kiinni Bitcoinistaan, jopa nykyisellä hintatasolla

Glassnoden tietojen perusteella aktiivinen tarjonta on kasvanut nopeasti ottaen huomioon, että lähes 97% Bitcoin- lompakoista on kannattavia. Odotus on, että myyntipaine kasvaa, mutta kaivostyöläiset eivät ehkä ole vastanneet samaan kuin nyt.

Tarkoittaako tämä kaivostyöläisten odottavan suurempaa kannattavuutta? Kaivostyöläiset olivat käyneet läpi suurimman osan syys- ja lokakuussa 2020 ja asettaneet voittonsa marraskuussa 2020. Tämä oli toinen syy pörssien tarjonnan kasvulle ja valuuttavarantojen kasvulle. Varannot paisuivat marraskuussa 2020, mutta kauan ennen kuin saavutettiin aiemmat tasot, uudempi tarjonta vedettiin pois pörsseistä.

Toinen mittari, joka on kriittinen kaivostyöntekijöiden toiminnalle, mutta yleisesti ottaen vähemmän suosittu, on Total Miner Outflow (TMO).

Miksi kaivostyöläiset eivät polkuta Bitcoinia edes yli 23000 dollaria

Edellä olevan kaavion tietojen perusteella kaivostyöntekijöiden kokonaisvirta on edelleen keskimääräisellä tasolla, paljon pienempi kuin edellinen härkäajo. Vuonna 2017 ja alkuvuodesta 2018 kaivostyöntekijöiden ulosvirtaus oli paljon suurempi, ja se laski huomattavasti 12 kuukauden aikana. Vuoden 2019 hintakilpailun aikana, jossa oli lyhyt hinnannousu, kaivostuottajien ulosvirtaus nousi jälleen, ja nykyinen hintaralli on vielä rekisteröimättä vaellusta TMO: ssa.

Kaivostyöläiset käyvät läpi nykyisen hintatason ennakoiden hintojen nousun edelleen yli 24200 dollaria, ja kun ulosvirtaus alkaa kasvaa, vähittäiskauppiaille on merkki tarkkailla hintakaavioita. Aivan kuten nykyinen hintakehitys ei aiheuttanut piikkejä Bitcoinin hintavaihteluissa ja verkon vauhdissa, se ei ole vielä osoittanut nousua kaivostyöntekijöiden mittareissa. Hintataso, jonka ympärillä TMO alkaa nousta, lähempänä vuoden 2017 tasoa, voi olla uusi ATH muutamaksi kuukaudeksi, ellei jatkuva institutionaalinen toiminta tai sääntely aiheuta äkillisiä muutoksia Bitcoinin markkinakierrossa.